Videnskabenlig Klasifikation:
Siphonaptera (Lopper)

Siphonaptera er en orden af små, blodsugende insekter, der er kendt som lopper. Disse insekter er eksterne parasitter og findes ofte på pattedyr, inklusive mennesker, samt på fugle. Lopper er kendt for deres evne til at hoppe betydelige afstande i forhold til deres kropslængde.

Lopper har en karakteristisk kropsform, der er tilpasset deres parasitiske livsstil. De har en flad, komprimeret krop, der gør det nemmere for dem at bevæge sig gennem værtsens pels eller fjerdragt. Deres ben er tilpasset til kraftige hop, og de kan springe fra vært til vært eller fra overflade til overflade med stor lethed.

Lopper bruger deres skarpe munddele til at gennembore værtens hud og suge blod. Denne blodsugende adfærd kan forårsage ubehag, kløe og i nogle tilfælde allergiske reaktioner hos deres værter. Derudover kan lopper overføre nogle sygdomsfremkaldende organismer, selvom de typisk ikke spiller en så betydelig rolle som visse andre insekter, som flåter og myg, når det kommer til sygdomsspredning.

Lopper gennemgår en ufuldstændig forvandling, hvilket betyder, at deres livscyklus inkluderer æg, larver, pupper og voksne stadier. Deres æg lægges ofte i værtens pels eller redeområder, hvor de kan falde ned på jorden og udvikle sig til larver. Larverne lever primært af organisk materiale i miljøet og kan nogle gange fungere som skadedyrsnedbrydere.

Selvom lopper er mere kendt for deres parasitiske egenskaber, er de også blevet anvendt i forskning, især inden for områder som blodtryksmåling og cirkulation, da de er i stand til at give indsigt i kredsløbssystemet hos deres værter.

Menneskeloppe

Menneskeloppen (Pulex irritans) er en lille, parasitisk loppeart, der primært lever af at suge blod……

Kattelopper

Katteloppen (Ctenocephalides felis) er en parasitisk loppeart, der primært findes på katte, men den kan……

Hundelopper

Hundeloppen (Ctenocephalides canis) er en parasitisk loppeart, der primært findes på hunde, men den kan……

Fugleloppe

Fugleloppe (Ceratophyllus gallinae) er en parasitisk loppeart, der primært findes på fugleværter som høns, kalkuner……